Loading...

Grindar

Det första man ska tänka på innan man skaffar en grind är egentligen till vilket syfte man vill ha en grind, är det för att stänga ute grannkatten eller för att hålla inne barnen så ska man kanske gå på en enklare grind utan några speciella krusiduller eller former. Vi hjälper gärna till med att vägleda er genom ert val av grind som är helt anpassat till era behov och önskemål. Vi tillverkar grindar till allt från slott, kyrkor, herrgårdar till mindre radhusområden eller fritidshuset. Det finns 2 olika typer av

grindar

, Slaggrindar med ett blad på vardera sida som öppnas utåt eller inåt eller Skjutgrindar som skjuts åt ena sidan. Här är valet lite begränsat då ert läge på infarten är avgörande om det går att öppna utåt, inåt eller att skjutas åt sidan. Oavsett vad man väljer så måste grindarna ha stadiga stolpar som fästpunkt, våra grindar kan väga uppemot 800kg per blad så det är väldigt viktigt att det finns stadiga stolpar som är gjutna på rätt sätt och med rätt mängd betong för att hålla ihop allt. Har ni inga stolpar så hjälper vi er självklart med att gräva och gjuta nya. För Skjutgrindarna behöver vi gjuta ett fundament där hela grindens vikt hålls uppe. På fundamentet bultas en skena där det fästs ett system med 16 hjul, systemet är illustrerat om ni klickar här.

MODELL g1

Populär

MODELL g2

MODELL g3

MODELL g4

MODELL g5

MODELL g6

MODELL g7

MODELL g8

MODELL g9

MODELL g10

MODELL g11

MODELL g12

Varmförzinkning är en ytbehandling av metall som sker genom att denna doppas i flytande 460-gradig zink. Detta ger ett mycket starkt skydd mot korrosion och kan vara för evigt. Sprutlackering eller pulverlackering ger också ett bra skydd.

Grind kan anpassas till öppningens dimension(bredd och höjd) i flera varianter, skjutgrindar som är självbärande eller med en skena som gjuts i marken och klassiska slagggrindar.

Vi erbjuder även kvalitetsmotorer som vi programmerar och monterar på grinden.

Referenser

Läs mer